Generel information

Aqqutikitsoq gletcheren. Foto: Mads Pihl

ATV turene:

Du kører selv ATV og følger efter guiden. Turene går ikke så stærkt idet, idet maskiner jfr. lofgivningen er fartbegrænset til max 30 km/time. Så de fleste kan fint følge med, så det er nemt at lære.

Hvis du ikke er meget for at styre selv, men gerne vil med på turen sammen med andre, så kan guide have en passager med på bagsædet. Til samme pris som hvis man styrer selv.

Man skal være min 18 år, og der behøves kørekort.

 

Snescooter turene:

Mange drømmer nok om selv at styre snescooteren, et ønske som vi desværre ikke kan efterkomme. Godt nok virker det ikke særlig svært, men det er meget kraftige og tunge maskiner som kræver træning og påpasselighed. Dertil så er det ikke muligt at kaskoforsikre en snescooter, så det kan være en voldsom udgift hvis man kører ind i en sten. Så skulle vi lade folk styre selv ville prisen blive så høj at ingen har råd.

Ved ture med kun 1-2 passagerer køres der oftest med 1 snescooter uden anhænger, idet vores snescooter er tresæders. 

Ved 3 passagerer og opefter, samt ved vores ekspeditionsture anvendes der en anhænger til udstyr og passagerer. Det er så muligt at skifte plads, så man enten sidder i anhænger eller bag på snescooter.

Der kan lejes termodragt, jakke og støvler til turen. Men almindeligt varmt skiundertøj mm skal man selv medbringe.

I perioder med meget dårligt føre med dyb sne og når der er mange passagerer med, så kan det nogle gange være nødvendigt at der køres et par gange når man skal op af de stejle steder, sådan at man som passager må stå af og vente i 5-10 minutter medens de andre køres op.